Budstikka Hva Skjer

Etter at Budstikka for Søgne og Songdalen ble nedlagt i 2020, er lokale nyheter på nett den eneste kilden til hva som skjer i lokalsamfunnet. Her på Budstikkanett ønsker vi derfor fremover å kunne fortelle dere hva som foregår i spalten Budstikka Hva Skjer. Her tenker vi å ta for oss alt fra lokale kultur- og idrettsarrangement til historier og nyheter om mennesker og steder i de to tidligere kommunene. Vi tror at folk som er oppdatert på det som skjer i lokalsamfunnet vil føle en sterkere lokal tilknytning.

Etter kommunesammenslåingen i 2020 er det mange som har fryktet at de mindre stedene skal bli dominert av Kristiansand, og da kan lokale nyheter ha en viktig funksjon.

Budstikka Hva Skjer

Hold deg oppdatert

Her på Budstikkanett vil vi derfor prøve å holde deg oppdatert på alt av lokale nyheter, og følger du med på Budstikka Hva Skjer vil du unngå å gå glipp av spennende konserter, møter i lokale lag og menigheter, og andre interessante arrangementer i nærområdet.

Vi tror at lokale nyheter er viktige for å skape en lokal identitet, og at tapet av lokalavisen kan gjøre at særlig ungdommen begynner å identifisere seg mer som at de er fra Kristiansand. Verden blir bare mer og mer kompakt, og hvis vi ikke tar vare på det lokale, mister vi det.

Følg med lokalt med Budstikka Hva Skjer

Selv om kommunesammenslåingen i størst grad handler om å sentralisere administrasjonen, er det litt rart for en kommune som Søgne, som siden 1837 har vært selvstyrt, å plutselig ikke være det lenger.

At Budstikka, som brukte å komme ut hver onsdag, så ble nedlagt omtrent samtidig, var for mange eldre i kommunene et hardt slag. Lokalavisen har i over 20 år vært en kilde til koselige og spennende nyheter om stedet vi kjenner, og mange har ytret ønske om et alternativ.

Et levende lokalsamfunn

Budstikkanett er frivillig drevet, og vi kan derfor ikke garantere at vi hele tiden kan levere ferske nyheter på nett. Vi skal likevel prøve å fortelle gode historier om det som skjer, og også det som har skjedd. Om du selv ønsker å bidra, er det bare å ta kontakt med oss, så kanskje vi har en spalteplass ledig til deg.

Følg med på Budstikka Hva Skjer, og hold deg oppdatert på det som skjer i lokalsamfunnet. Med både kultur, sport og nyheter på nett ønsker vi å være arvtageren til Budstikka for Søgne og Songdalen, og på denne måten bidra til å holde liv i lokalsamfunnet, og videreføre hundrevis av år med tradisjoner på sørlandet.